Započnite svoj dan doručkom u restoranu Druga kuća

Jutro je najbolje vrijeme da odradimo kvalitetne i dobre rutine, prije početka aktivnog dijela dana.

 

Istraživanja su potvrdila značaj doručka za čovjekovo zdravlje, a najnovije studije pokazuju da ga, skoro svakodnevno preskače čak 50 posto svjetskog stanovništava. Pravilno izbalansiran doručak daje nam energiju i omogućava da budemo aktivni, produktivni i raspoloženi, stoga ukoliko ste osoba koja ne preskače doručak mi u Drugoj kući pažljvo biramo vaš start radnog dana.

Nutritivno bogat

Ovom odlukom donosite ogromnu blagodat cjelokupnom organizmu. Prije nego vas stignu obaveze, ubrzanost i stres započnite svoj dan doručkom u restoranu Druga kuća u Sarajevu.

Trudimo se da doručak koji priprema naše osoblje s mnogo pažnje i ljubavi bude nutrtivno bogat, da je bogat proteinima, vlaknima, ugljikohidratima… Donosimo vam nekoliko ideja koje možete izabrati za predivan početak dana: KLIKNI OVDJE.

Jaje na oko nudimo u nekoliko varijanti, a jedna od njih kombinira se sa avokadom, koji je bogat izvor dijetalnih vlakana, koji mogu pomoći u mršavljenju, kao i što mogu utjecati na nivo šećera u krvi. Avokado je bogat vitaminom E koji je potreban koži kako bi ostala hidratizirana.

Jaja na oko kombiniramo još s pečenim dimljenim biftekom, dimljenom pastrmkom, a sve to uz feta sir i kombinaciju salate. Tu je i naš proteinski omlet koji je niskokaloričan, lako se probavlja, osigurava tijelu vrijedne proteine, a kombiniramo ga s paprikom, šampinjonima i tikvicom.

Tradicionalne ideje


Ukoliko se odlučite za nešto tradicionalniji doručak nudimo vam domaću puru s umakom od vrhnja, pavlake i dimljenog sira. Osim što je pogodna za vegetarijance, bogata je mineralima i vitaminima. Bezglutenski je obrok i pogodna za one koji pate s viškom kilograma, jer se može koristiti u raznim dijetama. Osim pure iz kućne radinosti tu su još i domaći lokumi s kajmakom.

Detaljan meni doručka u restoranu Druga kuća pogledajte na linku.

I zapamtite, koliko god ujutru žurli sjetite se važnosti unosa vitamina i ostavite nekoliko minuta za doručak. Mi vaš čekamo u Sarajevu na adresi Kolodvorska 9-11.

Za više informacija pozovite 033 716-700 ili nas kontaktirajte putem e-maila [email protected].