Probajte najbolje specijalitete bosanske kuhinje u Sarajevu

U Bosni i Hercegovini vas ništa ne ostavlja ravnodušnim, i bez obzira na brojne raznolikosti, svima je zajednička ljubav prema hrani. Lokalna hrana prenosi se generacijama tako da i danas ljudi uživaju u jelima svojih predaka. Bosanska hrana je spoj tradicije, kulture i historije, a ogleda se u dugoj pripremi jela s puno pažnje, ljubavi i strpljenja.

Na taj način kuhari restorana Druga kuća u Sarajevu pripremaju tradicionalne bosanskohercegovačke specijalitete i nude savršenu trpezu koja se stoljećima usavršavala pod uticajem Turaka, Mediterana i Srednje Evrope.
Gotova kuhana jela u Drugoj kući možete pronaći svakodneno. 

Ukoliko se odlučite za supe i čorbe nudimo vam tarhanu i begovu čorbu, jedno od najpoznatijih i najboljih jela iz BiH. Suprice i čorbice bi trebalo jesti tokom cijele godine, ali većina ih zapravo jede u zimskom periodu. 

Istini na volju, šta nas bolje može ugrijati od savršeno tople zdjelice bilo da se odlučite za domaću supu od sušene tjestenine, kuhanu sa paradajzom ili gustu čorbu od povrća u kojoj se kuha pileće meso, a kojoj bamija daje specifičan okus.
Među omiljenim jelima koje naša kuharica priprema s mnogo ljubavi i pažnje su domaće klepe. Kuhano tijesto punjeno mljevenim mesom, preliveno pavlakom i bijelim lukom, pravljeni u obliku malih trokutića su neodoljiv i neizostan dio našeg menija.

Za istinske gurmane i meraklije pronaći ćete i sitni ćevap – bosansko jelo „na kašiku“, teleću koljenicu u porciji za dvoje, lešo teletinu ili čak sporo pečenu mladu janjetinu, kao neizostavni dio bogate bosanske trpeze. Duga priprema jela koja se kuhaju u svom soku, sa malo začina i tipičnim domaćim sastojcima kod nas rezultiraju guštanjem u različitim ambijentima restorana, koji je nastao kao mjesto okupljanja svih generacija.

Klikni za meni

Gladni ste? Znate šta vam je činiti. Čekamo vas u restoranu Druga kuća u Sarajevu, na adresi Kolodvorska 9-11. Rezervacije i upite možete izvršiti na broj telefona 033 716-700, a naše sočne delicije pratite svakodnevno na Facebook i Instagram profilima našeg restorana.
Druga kuća – vaša kuća, jer mi danas kuhamo za vas!