Gdje probati najbolji biftek u Sarajevu?

Ako tražite najbolji biftek u Sarajevu, sigurno možete potražiti u nekom od poznatih gradskih restorana koji služe odrezak kao svoje najpopularnije jelo. Ovaj specijalitet možete probati kao dio toplog predjela (naprimjer u lisnatom tijestu s ukusnim prelivom) ili kao glavno jelo s raznim prilozima. Odrezak na žaru često se pojavljuje u salatama, ali ga zasigurno nećete pronaći u desertu.

 

Samo iskusan kuhar može reći koliko je odrezak dobar. Najbolji biftek je od goveda koja je bila u pokretu, a i boja mesa je dobar pokazatelj kvalitete.

Biftek „Druga kuća“

Restoran Druga kuća u Sarajevu nudi odličnu kuhinju, bilo da se odlučite na ručak ili večeru u prijatnom ambijentu ovog restorana. Iz menija restorana se posebno izdvaja biftek i to u nekoliko različitih varijanti koje osvajaju sve istinske gurmane. Nudimo biftek u sosu od zelenog bibera s njokama, zapečeni bifket s gorgonzolom, classic biftek, ali najviše smo ponosni na biftek „Druga kuća“, sa pekarskim krompirom, grilovanim povrćem i sosom.

Uz serviranje sa miješanim povrćem, biftek je uvijek u ponudi kao glavno jelo, s raznim dodacima, umacima i prilozima koji će vas natjerati da se vratite u Drugu kuću na najukusniji ručak u gradu.

GLAVNI MENI

Zašto je biftek u Sarajevu toliko popularan specijalitet?

Ako ste se ikada zapitali zašto je biftek omiljeno jelo svih gurmana, odgovor se krije u idealizirano cjelovitom nutritivnom sastavu mesa, koji je karakterističan po svojoj kalorijskoj vrijednosti.

Svaki bolji restoran u svijetu, pa tako i u Sarajevu, ponudit će vam biftek u nekoliko oblika, a okus će vas očarati u svakom slučaju kako god da je meso posluženo. Malo boljim kuharima, priprema bifteka je uvijek izazov, budući da se ovo meso može slagati i rezati na nekoliko načina.

Ponuda bifteka se kreće od dobro pečenog do srednje pečenog, zatim srednje krvav i izrazito krvav biftek. Nije važno je li u kružnom ili četvrtastom obliku, sam okus mesa uzima dovoljno prostora i opravdava dominantni naziv gospodar mesa. Ako upravo u ovom trenutku dogovarate ručak ili večeru u Sarajevu, nesumnjivo je da nakon čitanja ovog sadržaja znate gdje ćete otići na odličan sarajevski biftek.

Čekamo vas na adresi Kolodvorska 9-11. Ukoliko, pak želite napraviti rezervaciju možete učiniti pozivom na broj

033 716-700 ili nam pišite na mail [email protected].