Dok se pripremamo da zakoračimo u čarobnu sezonu jeseni, želimo da vas povedemo na ukusno putovanje kroz plodove prirode koje donosi ovo godišnje doba. Druga kuća restoran & catering je pripremio svoj meni koji slavi sve što jesen ima da ponudi – od sočnih plodova do inspirativnih recepata. Pridružite nam se dok istražujemo jesen na jelovniku kroz brigu o meniju, kulinarsku kreativnost i jednostavnu recepturu koja će očarati vaša čula.
Jesen je vrijeme promjene, kada priroda prelazi iz bogatstva ljeta u pripremu za zimu. U restoranu Druga kuća, očekivanje ovih promjena utkano je u svaki dio naše kulinarske filozofije. Naša veza s lokalnim uzgajivačima voća i povrća omogućava nam da odaberemo najsočnije plodove koji sazrijevaju tokom ranog jesenjeg perioda. To nam omogućava da obogatimo jesen na jelovniku i svakom jelu damo poseban dodir svježine i autentičnosti. Za nas, briga o meniju znači više od samih jela – to je način da vas povedemo na putovanje kroz priču godišnjih doba, ispričanu kroz svaki zalogaj.
Naši kuhari su pravi umjetnici kada je u pitanju spajanje okusa i tekstura. Inspiraciju crpimo iz prirode i tradicije, kombinujući je sa suptilnim modernim dodacima. Naš cilj je da svako jelo bude gastronomsko iskustvo koje će vas ostaviti bez daha. Od razigrane palete boja do slojevitih ukusa, svako jelo je pažljivo smišljeno s namjerom da vas iznenadi i osvoji. Naši kuhari pažljivo balansiraju note slatkoće i začina kako bi stvorili jela koja odišu toplinom i udobnošću koju pruža jesen.
Kada navratite kod nas i upijete čarobnost našeg ambijenta, želimo da tu magiju ponesete sa sobom i u svoj dom. Upravo iz tog razloga, odlučili smo podijeliti s vama malo naše Druga kuća čarolije – recept za tortu od jabuka s medom. Jer dijeljenje okusa Druga kuća znači mnogo više od hrane – to je dijeljenje naše strasti, posvećenosti i ljubavi prema kulinarskoj umjetnosti.
Sastojci:
3 veće jabuke, oljuštene, izrezane na tanke šnite
1 šolja brašna
1/2 šolje meda
1/2 šolje brusnica
1/4 šolje putera, otopljenog
1 kašičica praška za pecivo
Prstohvat soli
1 kašičica cimeta
Šećer u prahu za posipanje
Uputstva:
Razmutite med i rastopljeni maslac dok ne dobijete nježnu mješavinu. Dodajte brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli te lagano izmiješajte. Ubacite šnite jabuka i cimet, temeljito sve promiješajte. Dodajte brusnice. Sipajte smjesu u podmazan i posut brašnom okrugli kalup za pečenje. Pecite u prethodno ugrijanoj pećnici na 180°C oko 30-35 minuta, sve dok ne postane primamljivo zlatno-smeđe boje.
Ostavite tortu da se ohladi, pospite je šećerom u prahu i poslužite s kuglicom sladoleda ili oblačićem šlaga.
Ili jednostavno dođite u Drugu kuću i uživajte u ovoj slatkoj deliciji!
Dok se priroda priprema za jesen, Druga kuća restoran & catering poziva vas da nas posjetite i isprobate čarobnu jesen na jelovniku.
Za sve narudžbe, rezervacije i ostale informacije posjetite Facebook i Instagram stranice ili nas kontaktirajte putem e-maila [email protected] ili pozovite na broj 033 716-700..