Druga Kuća - Restoran & Catering
Jela Neodoljivi bezglutenski meni u restoranu Druga kuća

Neodoljivi bezglutenski meni u restoranu Druga kuća

Jeste li znali? Oko 80 posto svjetske populacije teško probavlja gluten. Mi u Drugoj kući svjesni smo sve većeg broja onih koji zbog glutena osjećaju tegobe,  što nas je potaklo da u redovni meni uvrstimo širok izbor jela koja su gluten-free.

Bezglutenski meni uključili smo u ponudu s ciljem da pomognemo ljudima koji imaju problem u ishrani kako bi lakše došli do obroka prilagođenih njihovim potrebama. Istovremeno, želja nam je da pokažemo da je hrana bez glutena  podjednako ukusna, ako ne i slasnija, od hrane koja sadrži gluten.

Iako je jedna od glavnih namjena priprema i posluživanje hrane i pića, Duga kuća nije isključivo restoran. Druga kuća je koncept koji ujedinjuje zdrave načine razmišljanja i moderne stilove života. U Drugoj kući uvijek možete da računati na svježe pripremljen i zdrav obrok za sve one koji su osjetljivi na gluten, ali i za istinske hedoniste koji uživaju u slasnim zalogajima.

Bilo da birate bezglutenska jela zbog gluten-free dijete ili samo da biste probali nešto drugačije, mi vam donosimo posebno pripremljena jela. Pored mnoštva posebno kreiranih jela koja su kombinacija mesa i povrća, a koja primarno ne sadrže gluten, nudimo bezglutensku pizzu iz krušne peći, razne bezglutenske paste kao i sendviče ili kiflice iz krušne peći, te neodoljive bezglutenske kolače.

Cijeli meni pogledajte na linku.

S mnogo ljubavi i pažnje, za vas svakog dana spremamo gluten-free jela. Kombinacijom vrhunskih bezglutenskih mješavina brašna s visokom nutritivnom vrijednošću uspjeli smo da napravimo zdrave i ukusne proizvode koji će prijati svima. Naš recept za pizzu bez glutena ne samo da je ispunio očekivanja mnogih izvrsnih pizza majstora. Čarobno hrskavo i tanko tijesto dovest će vas do toga da potpuno zaboravite da jedete bezglutensku pizzu.

U našem restoranu u Sarajevu možete uživati na adresi Kolodvorska 9-11, ali i svi zaposleni bezglutenci i osobe koji vole da se hrane zdravo, mogu naručiti svoj gluten-free obrok putem Korpa.ba platforme za dostavu hrane.

Kome još treba gluten? S glutenom ili bez – vjerujte nam okus je isti.